Wasmachines

Wasmachines

Een nieuwe wasmachine kopen blijft lastig. Waar moet u op letten? Welke past nu eigenlijk het best in uw huishouden? Bij deze en alle andere vragen helpen wij u graag. Hieronder hebben wij een aantal vragen staan om het u makkelijker te maken om de juiste wasmachine aan te schaffen.

Heeft u een groot of klein gezin?

Een belangrijke vraag, dan wel niet de belangrijkste. Hoe meer personen, hoe groter de hoeveelheid was. Bij een groot huishouden is een wasmachine met een vulgewicht van 9 kilo of meer geschikt.

Wilt u snel een droge was?

Een van de grootverbruikers qua stroom is de wasdroger. Wanneer de was droger uit de wasautomaat komt, hoeft de wasdroger minder lang te draaien. Zo bespaar je energie én dus geld. In dit geval kunt u het best kiezen voor een wasautomaat met 1600 toeren. Maakt u gebruik van een waslijn, dan is een wasautomaat van 1400 toeren ook een optie.

Heeft uw wasgoed een speciale behandeling nodig?

Wanneer u allergisch bent voor huisstofmijt of wasmiddelen, kunt u kiezen voor een wasautomaat met speciale programma’s hiervoor. Een programma dat de meest voorkomende vlekken aanpakt, is ook een mogelijkheid. Al deze speciale programma’s behandelen de was met nét dat beetje extra zorg. Zo wordt de was optimaal behandeld en komt deze weer schoon een fris uit de trommel.

Wilt u een stille machine?

Wasautomaten staan bekend om het lawaai dat ze kunnen produceren. Wanneer de wasmachine in de buurt van uw slaap- of woonkamer staat, is dit niet prettig. Tegenwoordig wordt bij elke wasautomaat het geluidsniveau vermeld. Dit geluidsniveau geeft aan hoeveel decibel de machine maakt tijdens het centrifugeren. Wilt u een wasautomaat die weinig lawaai produceert? Dan doet u er verstandig aan om te kiezen voor een automaat tot maximaal 74dB.

Wilt u automatische wasmiddeldosering?

Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde consument teveel wasmiddel gebruikt. Om verspilling te voorkomen, kan de wasautomaat zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruiken. Het maakt het niet alleen makkelijker, maar u bespaart ook nog eens wasmiddel.

Hoe kunt u energie besparen?

Alle wasautomaten zijn voorzien van een verplicht energielabel met daarop de energieklasse waar de automaat in valt. De energieklassen lopen van D (minst energiezuinig) tot en met A+++-50% (meest energiezuinig). Per energieklasse die de automaat omhoog gaat, verbruikt de wasautomaat 10% minder energie. Een automaat met energielabel A verbruikt dus 10% minder energie dan een automaat met energielabel B. De meest energiezuinige automaten hebben nog een extra classificatie in de vorm van een percentage. Dit percentage geeft aan hoeveel zuiniger de automaat is dan een automaat met label A+++. Wanneer u voor een wasautomaat met energielabel A+++  kiest, kunt u tot wel €100 per jaar besparen op uw energierekening (afhankelijk van uw oude wasautomaat).

Terug naar overzicht

Zullen wij contact opnemen?

Heeft u een voorkeur hoe wij contact met u opnemen?

Wij leveren onder andere deze merken:

Miele

Bosch

Philips

Samsung

Sony

Siemens

Beko

Scanpart

Hobart

Vogels

Cambridge audio

Miele

Bosch

Philips

Samsung

Sony

Siemens

Beko

Scanpart

Hobart

Vogels

Cambridge audio

Ontwerp: Pach Design Realisatie: Jacob van Dam ICT