Wasdrogers

Wasdrogers

Er zijn verschillende soorten wasdrogers en je weet niet welke bij jou past. Wij geven graag advies dat je kan helpen bij het vinden van een wasdroger die voldoet aan jouw wensen. Op deze pagina worden de belangrijkste punten toegelicht zodat wij de keuze makkelijker kunnen maken.

Afvoordroger, condensdroger of warmtepompdroger?

De keuze tussen deze drie varianten is afhankelijk van uw huishouden en uw persoonlijke voorkeuren. Hieronder zullen wij de drie varianten uitleggen.

Afvoerdroger

Voor een afvoerdroger is een luchtafvoer naar buiten nodig en dit model vraagt het minste onderhoud. De droger heeft weinig tijd nodig om het wasgoed te drogen en is in de aanschaf relatief goedkoop.

Condensdroger

Een condensdroger droogt de was met warmte. De damp wordt opgevangen in een condensbak die na elke droogbeurt geleegd moet worden. Er zijn echter ook condensdrogers die over zowel een condensbak als een afvoer beschikken, zodat het condenswater afgevoerd kan worden via de waterafvoer. Doordat de condensdroger de was droog met warmte is deze energiezuiniger dan een afvoerdroger.

Warmtepompdroger

De meeste energiezuinige wasdroger is de warmtepompdroger. Deze wasdroger beschikt ook over een condensbak en een afvoer om het condenswater via de waterafvoer te lozen. De warmtepomp blaast warme lucht in de trommel waardoor de het vocht condenseert.

Was-droog combinatie

Soms heeft u gewoon geen ruimte om zowel een wasautomaat als een wasdroger te plaatsen. De was-droogcombinatie biedt dan een goede uitkomst. Omdat niet de totale inhoud van de trommel kan worden gedroogd, dient u wel rekening te houden met de wascapaciteit en het maximale drooggewicht.

Heeft u een groot of klein huishouden?

Belangrijk bij het uitzoeken van een wasdroger is de vraag uit hoeveel personen uw huishouden bestaat. Dit hangt samen met de hoeveelheid was. Hoe meer vulgewicht een wasdroger heeft, hoe meer u in één keer kunt drogen. Een huishouden van 1 tot 2 personen heeft in de meeste gevallen voldoende aan een wasdroger met een vulgewicht tot en met 7 kilo. Bij een huishouden tot 5 personen wordt een vulgewicht van 7 tot en met 8 kilo aangeraden. Heeft u een groot gezin, dan is een wasdroger met een vulgewicht van 8 kilo of meer beter geschikt. Hou bij de keuze van het maximale vulgewicht rekening met het vulgewicht van uw huidige wasmachine. Zo kan al het schone wasgoed ook weer direct in de droger.

Hoe bespaart u energie?

Wasdrogers zijn ingedeeld per energieklasse. Deze energieklasse wordt opgesteld aan de hand van een aantal eigenschappen van de wasdroger. Als maatstaaf wordt het energieverbruik genomen van 160 droogbeurten per jaar en wordt er ook gekeken naar de duur van een droogcyclus, maximale capaciteit en het droogresultaat en geluidsniveau van de wasdroger. De energieklassen lopen van D (minst energiezuinig) tot en met A+++ (meest energiezuinig). De zuinige wasdrogers zijn vaak duurder in aanschaf, maar hebben wel lagere gebruikskosten. U kunt hiermee tot wel €200 per jaar besparen op uw energierekening (afhankelijk van uw oude droger).

Moet u de filters nog steeds schoonmaken?

Ja, de filters moeten schoongemaakt worden. Pluis in een condensdroger of warmtepompdroger kan schade veroorzaken en een hoger energieverbruik opleveren. Het is dus zeer belangrijk dat u de condensor regelmatig schoon maakt. Er zijn echter wasdrogers met een zelfreinigende condensor waarbij u de condensor dus niet zelf hoeft schoon te maken.

Wilt u slijtage aan jouw kleding voorkomen?

We zijn allemaal zuinig op onze kleren, u dus waarschijnlijk ook. U wilt dus ook dat de wasdroger zuinig omgaat met uw kleding. Er zijn drogers met een kledingbeschermende trommel. Deze beschikken over een speciaal patroon in de trommel waardoor uw kleding langer mooi blijft.

Wilt u de wasdroger op de wasautomaat stapelen?

Voor ruimtebesparing is het handig om de wasdroger op de wasmachine te stapelen. Wanneer u dit van plan bent, kan het nodig zijn om een stapelkit tussen de wasautomaat en de wasdroger te plaatsen. Ze bent u er zeker van dat de wasdroger stevig staat.

Terug naar overzicht

Zullen wij contact opnemen?

Heeft u een voorkeur hoe wij contact met u opnemen?

Wij leveren onder andere deze merken:

Miele

Bosch

Philips

Samsung

Sony

Siemens

Beko

Scanpart

Hobart

Vogels

Cambridge audio

Miele

Bosch

Philips

Samsung

Sony

Siemens

Beko

Scanpart

Hobart

Vogels

Cambridge audio

Ontwerp: Pach Design Realisatie: Jacob van Dam ICT