Vaatwassers

Vaatwassers

Vaatwassers zijn er in verschillende soorten. Welk model vaatwasser in uw situatie het beste is, hangt af van hoeveel ruimte u heeft en natuurlijk uw persoonlijke voorkeuren. Hieronder worden de verschillende typen vaatwassers toegelicht.

Vrijstaande vaatwassers

Als de keuken al is ingericht en er geen plek meer is om een vaatwasser in te bouwen, dan is de vrijstaande vaatwasser een goede uitkomst. Een vrijstaande vaatwasser kan los geplaatst worden. Hierdoor heeft u alle vrijheid in de keuze waar u de vaatwasser wilt plaatsen. Daarnaast is hij ook veel makkelijker te verplaatsen.

Inbouw vaatwassers

Een inbouw vaatwasser is in te bouwen in uw keuken, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de warmteafvoer. Het is belangrijk om bij de keuze voor een inbouw vaatwasser rekening te houden met de minimale en maximale nismaten. Er zijn 2 soorten inbouw vaatwassers: inbouw vaatwassers met paneel en volledig geïntegreerde vaatwassers. Een inbouw vaatwasser met paneel heeft het bedieningspaneel aan de buitenkant. Een volledig geïntegreerde inbouw vaatwasser wordt bediend als de vaatwasser open is. Hierdoor bevinden zowel de knoppen als het display zich niet aan de buitenkant van het apparaat.

Onderbouw vaatwassers

Een onderbouw vaatwasser is erg handig als je geen afdekplaat hebt die bijpassend is voor je keukenkastjes. Plaats een onderbouw vaatwasser bijvoorbeeld onder een keukenblad. Op deze manier werk je de vaatwasser op een stijlvolle manier weg.

Welke capaciteit moet u kiezen?

De maximale capaciteit van een vaatwasser wordt uitgedrukt in couverts. Eén couvert staat gelijk aan een bord, bestek en een glas. Hieronder staat een overzicht om inzichtelijk te maken voor welke capaciteit u zou moeten kiezen. Als u de pannen ook graag in de vaatwasser wast, kunt u het beste voor een grote capaciteit gaan.
1-2 personen: klein
3-5 personen: gemiddeld
6+ personen: groot

Hoe bespaart u energie?

Het besparen van energie begint al bij het kiezen van een vaatwasser. Het is belangrijk om direct rekening te houden met de energieklasse. Een energieklasse wordt opgesteld aan de hand van een aantal eigenschappen van een vaatwasser. De energieklassen lopen van D tot en met A+++-10%, waarbij klasse D het minst energiezuinig is. Elke klasse boven energieklasse D verbruikt 10% minder energie dan de energieklasse daarvoor. Los van het letten op de energieklasse kunt u ook kijken naar verschillende vaatwasprogramma's. Door de vaat met een Eco-programma te wassen kunt u op jaarbasis al bijna €30 besparen. Daarnaast kunt u energie besparen door de vaatwasser pas aan te zetten als hij vol is en eerst alle restjes van de borden te halen.

Wilt u een stille vaatwasser?

Een vaatwasser kan nogal luidruchtig zijn. Wanneer u een open keuken hebt kan dit voor overlast zorgen. Vandaar dat bij de vaatwassers het geluidsniveau vermeld staat. Als u liever een wat stillere vaatwasser wilt dan is het verstandig er een te nemen met een geluidsniveau tot 46dB.


Wilt u de vaatwasser op een later tijdstip laten starten?

Voor extra gebruiksgemak kunt u een vaatwasser met startuitstel op een later tijdstip laten starten. Op die manier kunt u hem de was laten doen als het daltarief van kracht is waardoor u geld kunt besparen. Of zet de vaatwasser in de middag aan zodat u nog voor het avondeten over een schone vaat beschikt.

Terug naar overzicht

Zullen wij contact opnemen?

Heeft u een voorkeur hoe wij contact met u opnemen?

Wij leveren onder andere deze merken:

Miele

Bosch

Philips

Samsung

Sony

Siemens

Beko

Scanpart

Hobart

Vogels

Cambridge audio

Miele

Bosch

Philips

Samsung

Sony

Siemens

Beko

Scanpart

Hobart

Vogels

Cambridge audio

Ontwerp: Pach Design Realisatie: Jacob van Dam ICT